Historie

Historie

Op 1 januari 2010 sloegen Millenaar Transport en Van Schaik Transport de handen in een. Beide bedrijven waren van oudsher gespecialiseerd in kiepertransport en werkten al sinds enkele decennia regelmatig samen. Dankzij de fusie is een bedrijf ontstaan met een sterke marktpositie dat klanten nog meer capaciteit en service kan bieden.

Van brandstoffentransporteur tot wegenbouwspecialist
In 1923 startte de heer C.J. Millenaar een handel in brandstoffen. Hij vervoerde voornamelijk kolen in de plaats Rijk, onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. De eerste wagen van Millenaar was een T-Ford. Het bedrijf werd voortgezet door zijn drie zonen en zij startten het vervoer met kiepers. Steeds meer ging de focus liggen op wegenbouw. In 1994 werd het bedrijf overgedragen aan de derde generatie Millenaar.

Van Schaik Transport
Ruim 60 jaar actief in de wegenbouw. In 1946 startte de heer Van Schaik zijn transportbedrijf in Nieuwerbrug. De eerste transporten werden uitgevoerd met een oud legervoertuig. Het ging met name om stenen en zand voor kleine lokale aannemers in de wegenbouw. De tweede generatie richtte zich op grotere wegenbouwbedrijven en breidde het aanbod verder uit. De derde generatie zette de groei voort.

Belangrijke partner
Millenaar & van Schaik Transport, zoals het bedrijf sinds 2010 heet, is een van de grootste kiepauto transportbedrijven van Nederland. Het bedrijf is vanwege de omvang een interessante partner voor grotere wegenbouwers maar dankzij de flexibiliteit van het wagenpark kunnen ook kleine projecten uitstekend worden uitgevoerd. Naast asfalt richt Millenaar & van Schaik Transport zich op het vervoer van andere wegenbouwgerelateerde producten als korrelpuin, freesasfalt, grond en zand.