Nieuws
13-12-2020

Bardo ontvangt eindejaarsdonatie van Millenaar & van Schaik BV

Afgelopen week werd Bardo onverwacht blij verrast met een bezoek van directeuren Ad Hoefkens en Dirk-Jan van Schaik. Namens hun bedrijf Millenaar & Van Schaik Transport boden zij Simone Koops-Ouwerkerk, directeur-bestuurder van Bardo, een cheque aan van maar liefst € 3.500,- .

“In deze tijd met een enorme impact van de Corona crisis kunnen zieke mensen en de zwakkeren in de samenleving wel een steun in de rug gebruiken”, licht Dirk-Jan van Schaik toe. Dat betekende voor ons een andere manier van denken in deze eindejaarsperiode. Het bedrag dat we normaal besteden aan relatiegeschenken gaat nu naar goede doelen. Daar is Bardo er één van.”

Ad Hoefkens vult aan: “Waarom Bardo?. Wij zijn een bedrijf in Oude Meer, Bardo is in Hoofddorp gevestigd. Beide zijn we verbonden aan de Haarlemmermeer, dan ligt het voor de hand dat we naar doelen hebben gekeken met een maatschappelijke inbedding in onze regio.”

Simone Koops-Ouwerkerk is blij verrast met de gift.. “Daarmee kunnen wij investeringen doen, die het verblijf van onze patiënten zo comfortabel mogelijk maken. We doen dat met een team van 32 beroepskrachten en ruim 140 vrijwilligers dat zich ondanks de beperkingen onverminderd inzet voor de continue zorg van Bardo. Dankzij donaties kunnen wij een warme omgeving realiseren voor onze patiënten, naasten en bezoekers. Ook namens het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice Bardo heel hartelijk dank.”

Stichting Make a Child Happy

Sinterklaas Project 2020

Sint hoefde niet lang te denken,
om de kinderen die hier wonen iets te willen schenken.
We gaan dit jaar niet zomaar je deurtje voorbij,
want Sint ziet kinderen graag een heel erg blij.

De slogan van de uitnodigingskaart voor het Sinterklaas Project 2020.

November 2020 werden wij blij verrast toen wij benaderd werden door Joost Weijers, HR Officer van het bedrijf MuRata Electronics Europe Hoofddorp. Hij vroeg ons sinterklaascadeaus te regelen voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Het bedrijf Murata bestaat 75 jaar en dat vraagt om een traktatie. Hun wens was om 75 kinderen, uit onze doelgroep, blij te maken. MuRata wil graag een maatschappelijk steentje bijdragen en op deze manier meer sociaal verbonden zijn met de Gemeente Haarlemmermeer.

Het lokale bedrijf Millenaar & van Schaik deed ook een mooie aanvullende donatie, om nog meer kinderen te kunnen verblijden. Het sinterklaasproject was ontstaan!

Door de twee donateurs hebben wij 100 kinderen blij gemaakt met een mooi sinterklaascadeau, zodat ook zij verrast konden worden. De HEMA Hoofddorp hielp nog mee met wat bijpassende lekkernijen.

Op 12 scholen in Haarlemmermeer zijn 130 uitnodigingskaarten van onze Stichting door de leerkrachten uitgedeeld.

Kinderen werden in de gelegenheid gesteld om anoniem, hun eigen cadeau online te kunnen bestellen bij www.speelgoedwinkel.nl De online Speelgoedwinkel waar Sinterklaas het speelgoed koopt.

 

 

Donderdag 3 december, bij Dorpshuis De Reede in Rijsenhout, werden de cadeaus overhandigd.

Vanuit de scholen hebben er 40 kinderen gereageerd op de uitnodigingskaart en zich aangemeld bij Maatvast voor een cadeau.

Vrijdag 4 december mochten wij nog eens 60 cadeaus overhandigen bij het daklozen opvanghuis. Veel ontroerende en blije gezichten waren er.

Indrukwekkend was het verhaal van begeleidster Bianca. Hoe snel je je baan of bedrijf kunt verliezen en binnen 4 maanden in de daklozen opvang terecht kunt komen met je gezin en niets meer hebt. Voor velen van levensbelang dat ze terecht kunnen bij het opvanghuis. Ze worden fantastisch geholpen hun leven weer op de rit te krijgen. Passievol en met respect sprak de begeleidster over het dagelijkse werk in de opvang.

Op de vraag wat kunnen wij als stichting voor jullie betekenen, kwam er een kordaat antwoord: een keer een dagje uit voor de moeders met hun kinderen. Dagje speeltuin, pretpark of dierentuin, een dag vol ontspanning en zorgeloos plezier. Dit is nu juist de intentie van onze stichting.

Vanaf deze plek dank ik allen die zich ingezet hebben om het project te doen slagen. Het Sinterklaas Project 2020 is een groot succes, mede dankzij de inzet van Stichting Maatvast, onze samenwerkingspartner.

“Niemand kan in z’n eentje succesvol zijn”.

Wij steunen stichting Make a Child Happy.

Magazine – Artikel

Millenaar & Van Schaik
Van onderaannemer tot partner

  • Geef duurzaam asfalt meer de ruimte
  • Begrip in de wegenbouw

https://archief.goomedia.nl/millenaar-vanschaik/

Truckersrun Aalsmeer | Stoet van honderd voertuigen

Zaterdag 21 september heeft Millenaar & van Schaik deelgenomen aan de Truckersrun. Voor deze tocht krijgen mensen met een handicap een leuke dag aangeboden met als hoogtepunt een ritje in een vrachtwagen of een bijzonder voertuig.

De stoet, bestaande uit een kleine honderd voertuigen, trok veel bekijks. Veelal zijn het vooral bijzondere trucks en nostalgische voertuigen die deelnemen. Voor liefhebbers een unieke kans om deze te bewonderen. Aan publiek was gevraagd te zwaaien naar de passagiers. Hier is goed gehoor aan gegeven. Volgens de organisatie voelden de passagiers zich allemaal prinsen en prinsessen. Er wordt teruggekeken op een geslaagde dag!

Duurzaamheid

Wij, Millenaar & van Schaik Transport, hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Om dit extra kracht bij te zetten, zijn wij gestart met het rijden op HVO 20% brandstof.

Op 17-07-2019 hebben wij op onze hoofdvestiging in Oude Meer de eerste levering HVO 20% brandstof ontvangen. Dit betekent dat onze auto’s vanaf heden op 20% HVO rijden vanuit onze standplaats Oude Meer.

Heeft u vragen hierover of een project waarbij er HVO gereden dient te worden, neem dan contact met ons op via 020-6534237.

Succesvolle testperiode

Millenaar & van Schaik zet de relatie met Volvo Group Truck Center door na een zeer succesvolle testperiode met een Volvo FMX 10×4 TAG-XL 49 ton (af-fabriek).

https://lnkd.in/dw3NVcY

Inmiddels staat van dit type voertuig de eerste serie in bestelling, de trucks worden uitgerust met de bekende Volvo Truck innovaties.

Namens Volvo Group Truck Center Aalsmeer bedankt voor het vertrouwen voor nu en de toekomst.

Wij zijn genomineerd voor de titel “BESTE ONDERNEMING VAN NOORD-HOLLAND”!!!

Wij behoren tot de laatste 10 finalisten van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2018/2019. Hier zijn we trots op! Tijdens de finaleavond op 15 mei strijden wij om deze titel. Naast deze juryprijs maken wij ook kans op de publieksprijs. Deze prijs kunnen we behalen door de meeste stemmen te verzamelen en daar hebben we jullie hulp bij nodig! Stemmen kan tot en met 13 mei via deze link:

https://ovnh.nl/publieksprijs/

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Ad, Dirk-Jan, Dick en Ron

Aalsmeer, 30 november 2018

Millenaar & van Schaik Transport helpt de Sint en Pieten een handje door de straten van Aalsmeer. Vandaag hebben de Sint en Pieten de Oosteinde school in Aalsmeer-Oost bezocht om het kinderfeest met elkaar te vieren.

Millenaar & Van Schaik zet zich in voor het verhogen van de duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie in samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Sector lanceert nieuw pilotprogramma verhogen duurzame inzetbaarheid

De sector transport en logistiek lanceert een nieuw pilotprogramma dat bedrijven ondersteunt om in gesprek te komen met medewerkers in het kader van duurzame inzetbaarheid. De verwachtingen zijn dat het project kan zorgen voor een significant effect op het verhogen van de duurzame inzetbaarheid in de sector bij een sectorbrede uitrol.

Het programma duurt een jaar en start in september. De bedrijven die gaan deelnemen aan het programma hebben samen meer dan 2000 werknemers. Het gaat om de volgende bedrijven – groot en klein, diverse soorten transport en gevestigd door heel Nederland: ALE heavylift, Baars, Combex, Geodis Road Transport, Hebragto, ITC Holland, Jongeneel transport, Maters Huissen, Millenaar & van Schaik Transport, Omega Logistics, Overbeek, Rabelink, Ritmeester, Rodenburg, Suez en TSS.

Eigen regie
Het programma dat wordt gefinancierd door de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds SOOB heeft als doel om medewerkers te stimuleren om eigen regie te nemen voor hun duurzame inzetbaarheid en handvatten te geven om de dialoog hierover aan te gaan. Zo wordt de werknemer geholpen om gezond, veilig en met plezier het pensioen te halen. De ondersteuning van leidinggevenden en medewerkers bestaat onder andere uit trainingen en een plansysteem om een afspraak te maken en vragenlijsten voor de medewerker als voorbereiding op het gesprek.

Hoge verwachtingen
Het programma heeft bij andere organisaties indrukwekkende resultaten behaald. Zo resulteerde het in verzuimreductie, minder incidenten en minder schadelast. De sector transport en logistiek heeft daarom ook hoge verwachtingen van het programma.

Sectorinstituut Transport en Logistiek werkt voor mens en werk in transport en logistiek. Onze organisatie is opgericht door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

Foto: Op de bijeenkomst tekenden de bedrijven een intentieverklaring. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek opende de bijeenkomst in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Millenaar en Van Schaik: WINNAAR WerksaamBEKER 2017

Transportonderneming Millenaar en Van Schaik te Oude Meer is uitgeroepen tot ‘meest sociale partner 2017’!

Uit handen van directeur Naomi van der Horst nam Dick Millenaar de prestigieuze WerksaamBEKER in ontvangst. Millenaar heeft deze award gewonnen vanwege de grootse sociale betrokkenheid bij de werknemers.

Eindeloos geduld, meedenken en constructieve oplossingen bieden, niet 1 of 2 of 3 kansen geven, maar juist zoveel als er nodig zijn, dat zijn de factoren die de doorslag hebben gegeven in de toekenning van de jaarlijks uit te reiken award voor meest ‘sociale topper’.

De meegenomen taart werd onder het genot van een lekker kopje koffie uit de WerksaamBeker genuttigd. Millenaar is overigens weer in de race voor de WerksaamBeker 2018, want diens enorme sociale bereidwilligheid is duidelijk niet beperkt gebleven tot 2017.

Gespot

Een leuke en originele manier om iedere weggebruiker te laten weten dat je nog maar even “hoeft”.

De chauffeur is al vanaf 1991 in dienst bij Millenaar en van Schaik Transport.

Nieuwjaarsborrel januari groot succes

Op zaterdag 13 januari 2018 vond de nieuwjaarsreceptie plaats voor de 1ste keer in de werkplaats van Millenaar & van Schaik.

De werkplaats werd omgetoverd tot een prachtige feestlocatie en tentoonstelling met diverse vrachtauto’s van oud tot nieuw.

Voorafgaand aan de receptie zijn de jubilarissen gehuldigd. 12,5 jarige jubileum, voor Peter van de Burgt, Rini Ottevanger, Marc Richel en Erik Tesselaar. 30 jarige jubileum voor Piet van Santen en Peter Raven en van twee personen zullen wij afscheid nemen wegens pensionering, dit zijn Sjouke Bakker en Martin van Nieuwburg.

Vanaf 15.00 uur was iedereen van harte welkom, met meer dan 250 mensen in de werkplaats zorgde dit voor een gezellige drukte en sfeer. Wat ons betreft was dit dankzij de grote opkomst, het optreden van Rock Generation en Dj Henk een geslaagde en gezellige middag.

Wij willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen om van deze middag een groot feest te maken.

12 december 2017

Forse hinder door sneeuw

Door de hevige sneeuwval ziet een groot deel van Nederland er de afgelopen dagen uit als een winters landschap. Sinds afgelopen zaterdag waarschuwde het KNMI voor pittige winterse buien met een flinke hoeveelheid sneeuw en gladheid dat heeft een aantal dagen geduurd.

Het team van Millenaar & van Schaik bestaat uit een vaste groep chauffeurs, monteurs, planners en coördinatoren. Door deze samenwerking konden zij de kwaliteit en veiligheid van onze wegen afgelopen dagen waarborgen. Zij stonden de afgelopen dagen 24/7 paraat en werden de weg opgestuurd om de wegen toegankelijk te houden voor onze weggebruiker.

Alle wagens die werden ingezet voor de gladheidbestrijding moeten in korte tijd worden omgebouwd tot professionele strooiwagens en klaar staan voor vertrek. Eenmaal op de weg gaan ze in formatie strooi-werkzaamheden uitvoeren.

Start opknapbeurt Oost-West As: op weg naar een groene boulevard!

De start van de reconstructie van de Oost-West As (de Hartveldseweg en de Muiderstraatweg) is een feit! Projectwethouder Lex Scholten en Ad Wijnhout van AW Groep markeerden met een ritje op de freesmachine de start van dit bijzondere werk …

Lees verder: https://www.awgroep.nl/actueel/nieuws/start-opknapbeurt-oost-west-as/

Aanleg van zonnepanelen gestart

Op donderdag 21 september 2017 is Millenaar van Schaik begonnen met de aanleg van zonnepanelen op het dak van de vestiging in de Oude Meer. De eerste 192 panelen worden geplaatst. In de tweede fase komen er nog 96 panelen bij. In totaal zal het dak dus gaan bestaan uit maar liefst 288 zonnepanelen.

Na een periode van grondig onderzoek en voorbereiding is de opbouw van de zonnepanelen gestart en kunnen we beginnen met het opwekken van duurzame energie. Deze panelen zullen jaarlijks gemiddeld circa 49.741 kWh gaan opleveren. Elk paneel levert maximale prestaties. Het monitoringsportaal toont de prestaties van elk paneel.

Er is bewust gekozen voor een zonnestroom installatie met power optimizers van Solar Edge. Per 2 panelen wordt er een power optimizer gemonteerd. Op deze manier zijn de zonnepanelen parallel geschakeld. Schaduw of vervuiling heeft nu geen effect op de andere panelen. Schaduw, vuil, bladeren en defecten worden ook direct opgemerkt door het geavanceerde monitoring systeem.

Martin van Nieuwburg na bijna 38 jaar met pensioen

Wij van Millenaar & van Schaik willen deze bijzondere gelegenheid niet zomaar voorbij laten gaan.

Martin van Nieuwburg na bijna 38 jaar met pensioen.

Martin we gaan je nog regelmatig zien!
Stoppen met werken, dat is niets voor jou.

Namens ons allen: Van Harte Gefeliciteerd.

Hiep hiep hoera !!!

Peter Froom 65 jaar

Peter Froom is jarig. Hiep hiep hiep hoera !

Peter is geboren op 17 mei 1952 (op dezelfde dag als Koningin Maxima).

Bij het zien van alle versieringen aan de vrachtwagen was Peter blij verrast.

Uiteraard willen wij van Millenaar & van Schaik deze bijzondere gelegenheid niet zomaar voorbij laten gaan, vandaar deze publicatie op onze website.

Namens ons allen: Van Harte Gefeliciteerd Peter.

Bron: Facebook

De Dag van de Veiligheid

Vrijdag 17 maart 2017 organiseerde Bouwend Nederland de Dag van de Veiligheid met het thema Bewust Veilig. Uiteraard deed Dura Vermeer Reststoffen hier ook aan mee. Naast de gebruikelijke Toolbox meeting en een veiligheidsinspectie door de directie, zijn er nog enkele bewust veilige relaties in het zonnetje gezet.

Voor sommigen is het heel gewoon maar voor ons staken er toch enkele personen er echt bovenuit. Ze zijn altijd correct, hebben de papieren op orde en ze dragen altijd hun PBM’s.

Wij hebben dan ook gemeend om op deze dag Ellen Dekker Schoon (Millenaar van Schaik), Geert Nieborg (BUKO Transport) en Alfred Venhovens (Transportbedrijf A. Venhovens) te verrassen.

Wij hebben contact gezocht met de betreffende bedrijven en deze toppers zijn speciaal ingepland om een vracht te halen of te brengen. Hier werden ze opgevangen door een vertegenwoordiging van het MT en na een kleine toespraak, waarin de nodige veren zijn uitgedeeld, hebben ze vanuit Dura Vermeer Reststoffen een taartje en een dopper ontvangen.

Deze kleine attentie werd door allen zeer gewaardeerd. De waardering is wederzijds.

Gladheidbestrijding is een vak apart

Goed materieel en vakkennis zijn de speerpunten welke de garantie vormen voor een vlekkeloze uitvoering.

Koeling milieuvriendelijkere euro 6 motoren

Door de invoering van de nog milieuvriendelijkere zgn. euro 6 motoren in de truck branche is er voor truck fabrikanten in de GWW sector een probleem ontstaan betreffende de koeling van de extreem hete uitlaatgassen van deze motoren. Omdat bij voertuigen opgebouwd voor de GWW sector de aslasten en wendbaarheid van groot belang zijn, blijft er bijna geen plaats over op het chassis voor de uitlaatdemper van de euro 6 motoren welke de uitlaatgassen na verbranden en terug koelen.

Omdat bij de moderne, steeds complexere, asfalt soorten de temperatuur steeds belangrijker is, is het afkoelen tijdens de rit van centrale naar het werk een zorg. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat niet alle centrales alle soorten asfalt kunnen produceren. Hierdoor gebeurt het steeds vaker dat er grote afstanden moeten worden afgelegd.

Er is dus een uitdaging om de hete uitlaatgassen af te voeren en/of terug te koelen en aan de andere kant een probleem met afkoelende lading.

Millenaar & van Schaik heeft hiervoor gedacht in een oplossing. Samen met een carrosserie bouwer hebben we een trailer ontwikkeld waarbij de hete uitlaatgassen door de bodem van de oplegger worden “gezogen”.

Hoe werkt dit?

De chauffeur kan d.m.v. een schakelaar in zijn cabine een uitlaatklep bedienen waardoor de het uitlaatgassen door een ander uitlaatpijp systeem achter de cabine terecht komen. De uitlaatgassen worden dan in een trechtervormige pijp geblazen. Doordat er achter op de laadbak van de oplegger twee ventures zijn geplaatst ontstaat er een onderdruk in het labyrint van kokerprofielen in de vloer van de oplegger. Hierdoor worden de uitlaatgassen in de trechtervormige pijp gezogen en via het kokerprofielen tussen de binnen- en buitenvloer door geleid. De vloer van de laadbak wordt hierdoor verwarmd.

Als de chauffeur dit systeem inschakelt voordat hij gaat laden is de vloer voorverwarmd. Tijdens de gehele rit blijft de vloer de vracht dan als het ware opwarmen. Als er andere materialen dan warm asfalt moet worden gereden is het slechts een kwestie van de knop omschakelen en het systeem is weer volledig uitgeschakeld.

Wij hebben afgelopen winter dit systeem getest op een transport vanaf de centrale in Sluiskil naar een werk in Gouda. Dit was een koude dag met veel wind en regen. Deze twee elementen zorgen voor de grootste afkoeling van de vracht. Samen met de uitvoerder Carl de Kruijf van Versluys Wegenbouw hebben we metingen verricht van voertuigen met en zonder dit systeem.

Hierbij is gebleken dat voertuigen voorzien van dit uitlaat-verwarmingsysteem de lading van warm asfalt ruim 13 graden Celsius warmer was bij het lossen, dan bij voertuigen zonder dit systeem.

Millenaar & van Schaik Transport heeft hierbij aangetoond dat zonder toevoeging van extra energie (energie neutraal) een kwaliteit verhoging aan het product kan worden geleverd.

150ste Scania voor Millenaar & Van Schaik – Klik op de afbeelding om het artikel te openen (pdf bestand)
Nieuwe Mercedes-Benz bedrijfswagens

Millenaar & van Schaik Transport BV is sinds eind 2014 de trotse eigenaar van 4 nieuwe bedrijfswagens van het merk Mercedes-Benz, model Citan, ter vervanging van de verouderde Volkswagen Caddy’s. Het gemiddeld verbruik van de Mercedes-Benz Citan is slechts 4,3 liter/100 kilometer.

Dit komt neer op een CO2-uitstoot van 112 gram/kilometer. Hiermee behoort de Mercedes-Benz Citan tot de schoonste en zuinigste bedrijfswagen in zijn klasse. De keuze van deze bedrijfswagen sluit goed aan bij de doelstelling van Millenaar & van Schaik om haar CO2-emissies zo laag mogelijk te houden.

Gefaseerde vervanging van het wagenpark

In juni 2013 nam Millenaar & van Schaik de eerste 3 Euro 6 vrachtwagens in gebruik van het volgende merk en type: Scania R 440 CB 8×2*6 HSA Euro 6 chassis met kipperopbouw.

In 2014 zijn 8 nog eens vrachtwagens in gebruik genomen met euro 6 motoren ter vervanging van de minder schone en zuinige euro 5 motoren.

Eind 2014 zijn vervolgens nog 9 van deze vrachtwagens besteld welke in 2015 in gebruik genomen gaan worden.

Millenaar & van Schaik heeft als doel het gehele wagenpark gefaseerd te vervangen door vrachtwagens uitgevoerd met euro 6 motoren. Hiermee voldoet Millenaar & van Schaik aan de meest strenge emissienormen die er momenteel bestaan.